Het is al even geleden dat we hier een bericht hebben geplaatst. Door de pandemie en weinige evenementen viel er niet veel te melden. Desondanks hebben we de afgelopen jaren wel kleding kunnen verhuren, soms aan individuen voor een feest, een fotoshoot of deelname aan een evenement en aan groepen en scholen die een activiteit hadden.

Dit jaar is goed begonnen; In de eerste maanden hebben we alweer wat kleding kunnen verhuren aan een aantal klanten. Het is goed te merken dat er weer wat op gang komt. Zo hebben we in maart /april kleding verhuurd aan vrijwilligers uit Hattem die meededen aan project “de kooi van Wassenaar”.

Zij lieten bij de opening van het Hanzejaar op 1 april in Kampen enkele stukjes zien van het straattoneel dat 9 september op het “Dikke Tinne Festival” opgevoerd gaat worden in Hattem. Eindelijk, na 5 jaar, gaat dit festival weer plaatsvinden. Voor de verhuur van kleding voor het Dikke Tinne Festival gaan we in augustus een planning maken. We houden u daarvan op de hoogte via deze site en ons lokale weekblad “De Hattemer”.

Verder hebben we in dezelfde periode een grote verhuur gehad van historische kleding uit het midden van de vorige eeuw aan de “Stichting Werelderfgoed Kinderdijk”. Zij hadden daarmee een fotoshoot met molenaars, vrijwilligers en figuranten. De foto’s gaan gebruikt worden voor promotiemateriaal en activiteiten.

Met onze vrijwilligers zijn we hard bezig om alles op orde te houden voor een volgende verhuur. Er zit nog wat in de pijplijn, maar daarover later meer. 2023 lijkt weer een leuk en druk jaar te gaan worden.

Steeds meer mensen uit het hele land weten onze website te vinden, daar zijn we natuurlijk erg blij mee en we hopen dat dit alleen maar meer wordt.

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers om ons team aan te vullen. Woont u in Hattem of omgeving en vindt u het leuk om met historische kleding bezig te zijn, dan kunt u via het telefoonnummer op de site of het contactformulier contact opnemen.

Marry Bruins, voorzitter