Slechte tijden voor het SIHK

Het zijn slechte tijden voor de Stichting Instandhouding Historische Kleding. Financieel we zijn voornamelijk afhankelijk van de inkomsten vanuit de verhuur van kleding tijdens het Dikke Tinne Festival. Door de Corona maatregelen gaat dit festival in 2020 niet door, hierdoor dreigt een grote financiële strop. Naast een kleine subsidie van de gemeente en het Willem Greevefonds zijn er dit jaar geen inkomsten. We moeten daarom inkomsten genereren om de huur te kunnen betalen. Als er niets gebeurt gaan we binnen afzienbare tijd failliet.

Wij verzorgen, onderhouden en verhuren de kleding die in 1999 voor Hattem 700 vervaardigd is door een grote groep vrijwilligers. In de loop der jaren is er veel Hattemer klederdracht verloren gegaan, bij ons is deze kleding nog te huur.

Om actief iets te doen om onze kas te spekken gaan we uitwasbare mondkapjes maken van katoentjes in diverse kleurtjes en motiefjes. De kapjes worden 3 laags, we plakken tegen het katoentje een versteviging en voeren het met witte katoen, we maken er een neusbeugeltje in dat je in model kunt buigen voor je eigen neus. Aan de zijkanten komt soepel elastiek dat om de oren gaat.

De kapjes zijn te koop bij Marry Bruins, Vijzelpad 61, op werkdagen van 19.00 tot 20.00 uur. Ze kosten per stuk 5 euro, als we ze moeten opsturen komt daar 1 euro bij. U betaalt contant of u betaalt vooraf via een betaalverzoek. Of kunt bestellen via het contactformulier, vermeld dan wel duidelijk uw gegevens.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *